Ingredients:
घोल बनाने के लिए – For making Batter:
---------------------------------------------------
बेसन – Besan (Gram Flour) – 1 cup
नमक – Salt – 1 /2 Tea Spoon
हल्दी – Turmeric Powder – 1 /2 Tea Spoon
अजवाईन – Carom seeds – 1 /4 Tea Spoon
सरसों का तेल – Mustard Oil – 1 Tea Spoon
करी का पेस्ट बनाने के
लिए – Paste for making curry:
------------------------------------------------------------------
पीली सरसों - Yellow Mustard – 1 Tea Spoon
जीरा – Cumin seeds – 1/2 Tea Spoon
काली मिर्च – Black Pepper – 5-6
लाल मिर्च – Red Chilli – 2
टमाटर -Tomato – 1
लहसुन - Garlic – 6 cloves
सब्जी बनाने के लिए – For Cooking:
---------------------------------------------
तेल - Cooking Oil – 1 Spoon
सरसों का तेल – Mustard Oil – 2 Spoon
हींग – Asafetida – 1 pinch
अजवाईन - Carom Seeds – 1 /4 Tea Spoon
राई - Rai ( Black Mustard seeds) – 1 /4 Tea Spoon
सौंफ - Saunf (Funnel seeds)-
1/ 4 Tea Spoon
जीरा - Cumin Seeds – 1 /2 Tea Spoon
मेथी दाने - Methi (Fenugreek seeds)
- 7 to 8
प्याज – Onion – 1 Small
नमक – Salt – 1/2 Tea Spoon
हल्दी - Turmeric Powder – 1 /2 Tea Spoon
कश्मीरी लाल मिर्च - Kashmiri Red Chilli Powder – 1/ 2 Tea Spoon
धनिया पावडर - Coriander Powder -
1/2 Tea Spoon
जीरा पावडर – Cumin Powder – 1/ 2 Tea Spoon
अमचूर - Amchoor – 1 /4 Tea Spoon
हरा धनिया- Coriander Leaves – 1/2 Bunch
Please
visit UFO's Kitchen FB page:
and
Subscribe for Recipe by email at our web site:
No comments:
Post a Comment