Ingredients:
Pressure Cook
Medium 2 Whistles:
300 gms Mutton – Goat Meat – बकरे का गोश्त
नमक - ½ Tea Spoon Salt
तेज पत्ता - 1 ½ Bayleaves
लहसून - 4 Garlic Cloves
प्याज - 1 Small Onion
सौंफ - ¾ Tea Spoon Fennel Seeds
धनिया खड़ा - ¾ Tea Spoon Coriander Seeds
हरी ईलायची - 2 Green Cardamoms
लौंग - 2 Cloves
काली मिर्च - 8 Black Peppers
पानी - 225ml Water
Fry Mutton:
तेल - 1 Tea Spoon – Oil
Gravy:
तेल - 3 Tea Spoon Oil
हींग - 1 pinch Asafoetida (Hing)
प्याज - 2 small Onions
टमाटर - 1 Tomato
टमाटर की प्यूरी - ½ cup Tomato Puree
लौंग - 2 Cloves
हरी ईलायची - 2 Green Cardamoms
तेज पत्ता - 1/2 Bay leaves
बड़ी ईलायची - 1 Black Cardamom
जीरा - ½ Tea Spoon Cumin Seed
भुना जीरा पावाडर - 1/2 Tea Spoon Cumin Seeds Powder Roasted
अदरक का पेस्ट - ½ Tea Spoon Ginger Paste
लहसुन का पेस्ट - ½ Tea Spoon Garlic Paste
कश्मीरी लाल मिर्च पावडर - 1 Tea Spoon Kashmiri Red Chilli Powder
भुना जीरा पावडर - 1/2 Tea Spoon Roasted Cumin
धनिया पावडर - ¾ Tea Spoon Coriander Powder
गरम मसाला - ½ Tea Spoon Homemade Garam Masala
नमक - ¼ Tea Spoon Salt
शक्कर - ½ Tea Spoon Sugar
Our FB page:
Subscribe to our recipe by email:
No comments:
Post a Comment